Rookmelders verplicht in alle woningen per 1 juli 2022

  • Home
  • Nieuws
  • Rookmelders verplicht in alle woningen per 1 juli 2022
Rookmelders verplicht in alle woningen per 1 juli 2022
De gehele maand oktober staat weer in het teken van de brandpreventieweken. Dit jaar met het thema ‘rookmelders redden levens’.
Veel (brand) ongevallen in huis kunnen voorkomen worden door rookmelders. Daarom heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een wetswijziging ingediend om ervoor te zorgen dat ook bestaande woningen voorzien worden van rookmelders. Veel werk aan de winkel, samen zorgen we voor brandveilige woningen!

Verplichting is van levensbelang

Door de aanwezigheid van rookmelders in alle huizen, worden bewoners op tijd gewaarschuwd voor brand. Een belangrijk aandachtspunt is wel dat de melders op de juiste plek geïnstalleerd worden én dat ze goed onderhouden worden.

Het is niet alleen verplicht voor nieuwsbouwwoningen, per 1 juli 2022 ook verplicht voor bestaande woningen. Op iedere verdieping inclusief de begane grond moet een rookmelder op een goede manier geplaatst zijn.

7 tot 10 miljoen nieuwe rookmelders

De nieuwe wetswijziging betekent dat er veel werk te doen is op het gebied van brandmelders. Er zullen naar schatting 7 tot 10 miljoen nieuwe rookmelders geplaatst moeten worden. 1 miljoen woningen beschikken al over rookmelders, dat komt omdat ze na 2003 gebouwd zijn conform de huidige wetgeving.

Wilt u meer weten over de nieuwe wetgeving of heeft u hulp nodig bij het plaatsen van brandmelders? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

 

Share our website